Turizmu pomaga lastna glava

Turizem predstavlja pomembno razvojno in poslovno priložnost za Ptuj kot najstarejše mesto v Sloveniji. Zaradi tega naš kraj obišče veliko turistov, ki si ogledajo znamenitosti, ki jim jih Ptuj ponuja. Tudi mi kot turisti zelo radi potujemo in tako spoznavamo tuja mesta, njihove značilnosti, znamenitosti in njihovo kulturo, navade, običaje ter preizkušamo različne nove stvari, ki jih kraj ponuja.

 

Šol. leto 2022/23

Turistična zveza Slovenije je letos organizirala že 37. vseslovenski festival mladih Turizmu pomaga lastna glava, letos na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Na turistični tržnici v Mercator Hipermarketu Ptuj se je predstavil tudi naš turistični podmladek.

Učenke in učenci so si kot nov turistični produkt zamislili športno doživetje po Ptuju »(Z)migaj se«. S pomočjo prebranih QR-kod in namigov na informativnih tablah ter različnih gibalnih vaj bi udeleženci na zabaven način podrobno spoznali največje turistične znamenitost Ptuja.

Učenci so skupaj z mentoricami uspeli ustvariti nov, zanimiv projekt, ki ima vse možnosti, da poživi in obogati turistično ponudbo na Ptuju in v njegovi okolici.

    Turistična naloga – (Z)MIGAJ SE 

 

            Zloženka_ (Z)MIGAJ SE 

 

Šol. telo 2021/22

Letošnja tema festivala Turizmu pomaga lastna glava je Voda in zdravilni turizem. Voda je vir življenja. Njenega pomena se vse premalo zavedamo in z njo velikokrat nerazumno ravnamo. Poleg življenjskega pomena je voda tudi biser narave, ki jo lahko koristimo v namene zdravljenja, turizma in gospodarstva.

Slovenija je dežela zdravih voda. Njeni termalni in mineralni vrelci so vir zdravja in dobrega počutja. Tako je tudi pri nas na Ptuju.

Turistična naloga – Kot riba v vodi

Skip to content