Turizmu pomaga lastna glava

Turizem predstavlja pomembno razvojno in poslovno priložnost za Ptuj kot najstarejše mesto v Sloveniji. Zaradi tega naš kraj obišče veliko turistov, ki si ogledajo znamenitosti, ki jim jih Ptuj ponuja. Tudi mi kot turisti zelo radi potujemo in tako spoznavamo tuja mesta, njihove značilnosti, znamenitosti in njihovo kulturo, navade, običaje ter preizkušamo različne nove stvari, ki jih kraj ponuja.

 

Šol. leto 2023/24

Učenke Turističnega krožka smo tudi letos sodelovale na  državnem  tekmovanju v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava. Festival vsako leto organizirata Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo.

Na letošnjo temo – OKUSNI ZAKLADI, smo pripravile raziskovalno nalogo z naslovom ZAKLADI JANŽEVINE. Naš projekt smo predstavile na turistični tržnici, ki je potekala v petek, 19. aprila 2024, v Hipermarketu Mercator na Ptuju.

Prejele smo srebrno priznanje.

Stojnico si lahko ta teden ogledate v prireditvenem prostoru, nekaj utrinkov s tržnice pa v fotogaleriji.  

                          Učence turističnega krožka z mentoricami Elko, Matejo in Martino

Turistična naloga – Zakladi Janževine 

 

 

 

Šol. leto 2022/23

Turistična zveza Slovenije je letos organizirala že 37. vseslovenski festival mladih Turizmu pomaga lastna glava, letos na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Na turistični tržnici v Mercator Hipermarketu Ptuj se je predstavil tudi naš turistični podmladek.

Učenke in učenci so si kot nov turistični produkt zamislili športno doživetje po Ptuju »(Z)migaj se«. S pomočjo prebranih QR-kod in namigov na informativnih tablah ter različnih gibalnih vaj bi udeleženci na zabaven način podrobno spoznali največje turistične znamenitost Ptuja.

Učenci so skupaj z mentoricami uspeli ustvariti nov, zanimiv projekt, ki ima vse možnosti, da poživi in obogati turistično ponudbo na Ptuju in v njegovi okolici.

    Turistična naloga – (Z)MIGAJ SE 

 

            Zloženka_ (Z)MIGAJ SE 

 

Šol. telo 2021/22

Letošnja tema festivala Turizmu pomaga lastna glava je Voda in zdravilni turizem. Voda je vir življenja. Njenega pomena se vse premalo zavedamo in z njo velikokrat nerazumno ravnamo. Poleg življenjskega pomena je voda tudi biser narave, ki jo lahko koristimo v namene zdravljenja, turizma in gospodarstva.

Slovenija je dežela zdravih voda. Njeni termalni in mineralni vrelci so vir zdravja in dobrega počutja. Tako je tudi pri nas na Ptuju.

Turistična naloga – Kot riba v vodi

Skip to content