ZMAGOVALCI SEZONE MALIH SIVIH CELIC

»V sezoni 2023/2024 je v Malih celicah zmagala OŠ Ljudski vrt Ptuj z rekordnimi 73 točkami sezone. Nik, Gabriel in Jure so tako po sedmih letih OŠ Ljudski vrt Ptuj spet pripeljali na vrh. Pokal Malih sivih celic so jim podelili lanski zmagovalci iz OŠ Stranje (Klara, Filip in Nace), za svečan zaključek oddaje in sezone pa so poskrbeli še Kokosy s skladbo Nekje je gorelo.« Tako je zapisano na spletni strani:

https://cist-hudo.rtvslo.si/male-sive-celice

 Gabriel Pagliaruzzi iz 9. d,  Nik Kozel iz 8. a in Jure Varjačić iz 7. a so zmagovalna ekipa letošnjih Malih sivih celic. Lahko rečemo, da so »dream team«, saj so premagali vso konkurenco (309 sodelujočih ekip) in se prebili na sam vrh. Na uspeh smo res ponosni in glede na čestitke, ki smo jih prejeli, vemo, da so na nas ponosni naši starši, ravnateljica, učitelji, sošolci. Upamo, da smo tudi ponos cele šole. Kot mentorica sem na svojo ekipo izredno ponosna, saj smo po letu 2017 znova zmagovalci. Naše priprave so bile temeljite in zelo zanimive. Učili smo se drug od drugega, si pomagali in se družili tudi izven vaj.

Kako je potekalo tekmovanje?

 V septembru je potekalo prvo predtekmovanje na daljavo preko računalnika, nato je sledil ustni zagovor na OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. Ker smo bili uspešni, so nas povabili v studio, saj so snemanja potekala na RTV Slovenija v Ljubljani. Od decembra do maja smo se udeležili petih snemanj. Snemanje finalne oddaje je bilo 24. aprila in takrat smo premagali OŠ Črnomelj. Vsako izmed snemanj je bilo drugačno, zanimivo in nekaj posebnega.

V Ljubljano smo potovali z vlakom skupaj s tridesetimi navijači in našo maskoto račko Vrtačko. Za plačilo potnih stroškov se iskreno zahvaljujemo našim donatorjem, s katerimi so se povezali starši tekmovalcev. Starši so nas vedno pričakali na železniški postaji in nam glasno zaploskali. Še bolj bučno in glasno je bilo po zmagi, saj smo že po izstopu iz vlaka slišali glasbo »We Are the Champions« in glasno ploskanje. Starši so nam pripravili nepozaben sprejem.

Sprejem in nagrade za zmagovalce

Prav poseben sprejem smo doživeli tudi naslednje jutro, saj se je vsa šola zbrala v telovadnici. Ko smo stopili pred učence in učitelje, je šolski ansambel igral koračnico. Pevski zbor je zapel šolsko himno, sledili so govori ravnateljice, mentorice in nato so svoje občutke opisali tudi tekmovalci. Tega se bomo spominjali res vse življenje. Super je bilo! Odlično smo se počutili in verjamemo, da bodo naša imena še dolgo povezana z našo šolo.

Obiskali so nas tudi novinarji in tekmovalci so povedali, kako se počutijo ob zmagi, kako so se pripravljali in kakšne nagrade so osvojili. Naša zmaga je bila kar odmevna, saj so bili članki o nas v časopisih Štajerski tednik in Večer, na internetnih straneh, o nas je poročal tudi Radiu Ptuj. Ob koncu maja nas bo obiskala še ekipa RTV Slovenija, ki bo posnela oddajo o nas in naši šoli.

Za nagrado smo dobili dostop do nalog OpenProf, letenje v vetrovniku v Logatcu, enodnevni izlet na Dunaj, teden dni taborjenja v Bohinju in tridnevno potovanje skupaj z našimi navijači v Švico – v Ženevo in Cern.

Vseh nagrad se veselimo. V zmago smo vložili ogromno dela in truda, raziskovanje in učenje zahteva veliko časa, prav pa je prišel tudi kanček sreče – da so bili lahko prsti hitri pri klikanju.

Razglasitev zmagovalcev si lahko ogledate na spodnji povezavi.

https://cist-hudo.rtvslo.si/predvajaj/male-sive-celice/175045426

Mentorica: Simona Hajnal

Fotografije: RTV SLO, Borut Gale

 

Skip to content