TEKMOVANJE ROBO-CUP JUNIOR

V petek, 19. 4. 2024, smo se ob 8. uri odpravili do Šolskega centra Ptuj, kjer smo se udeležili regijskega tekmovanja v robotiki. Ekipo ŠTAJERCI smo sestavljali: Mia Jovanović 9. b , Pija Pisar 8. a, Mia Zupanič 8. a in David Kodrič 7. b. Na tekmovanje smo se odpravile samo tri članice ekipe, zaradi bolezni se nam David, žal, ni mogel pridružiti. Odsotnost enega člana nas seveda ni ustavila, ampak nam je to dalo še večji zagon. Na tekmovanju nas je spremljal naš mentor, učitelj Miran Petek. Spodbujal nas je, nam pomagal in nas prenašal ter nam omogočil, da smo lahko ostajali v šoli po pouku in se pripravljali. Vsak dan smo pridno delali in si nabirali nove izkušnje, ko pa je prišel dan tekmovanja, pa je šlo zares.

Ko smo prišli do šole, kjer se je odvijalo tekmovanje, smo najprej poiskali svojo mizo in začeli z delom. Najprej smo si ogledali progo za tekmovanje in začeli vaditi po njej, naredili smo še zadnje popravke in tekmovanje se je začelo. Nestrpno smo čakale na vrsto in končno je napočil čas tekmovanja. Robota smo spustile po progi in ga nestrpno gledale, kako vozi. Ko je prišel do cilja, smo si oddahnile, saj je na poti bilo nekaj zadreg, ampak smo kljub temu uspešno prišle do cilja. Nato smo imeli nekaj časa za popravke, sledila je druga vožnja. Ko smo prišle na vrsto za drugo vožnjo, smo bile, seveda, tudi zelo nestrpne, saj nismo vedele kako bo. Robot je progo precej dobro prevozil. Po vožnji smo robota poslale v reševalno polje, kjer je imel tri kroglice, ki jih je moral spraviti v kot. V prvi vožnji nam ni uspelo, toda v drugi nam je, kar je prineslo veliko dodatnih točk. Ko so še ostale skupine opravile s svojimi vožnjami, smo nestrpno čakale na rezultate. Po dolgem čakanju smo končno dobili rezultate. Bile smo prve, kar pomeni, da smo se uvrstile na državno tekmovanje.

Državnega tekmovanja se bomo udeležili 14. 5. 2024 v Mariboru, kjer si bomo nabrali nove izkušnje in veliko novega znanja. Seveda smo bile zelo vesele, saj se to ne zgodi vsak dan. Naš mentor je bil zelo ponosen na nas. Zahvaljujem se tudi vodji naše skupine. Zahvala velja tudi ostalima članoma ekipe za trud. Vsi se zelo veselimo državnega tekmovanja, na katerega se intenzivno pripravljamo, da bomo tudi tam uspešni.

                                                                                  Napisala: Mia Jovanović 9. b

Skip to content