46. teden v letu je teden, ki ga zaznamuje slovenska hrana. Na naši šoli smo se mu posvetili na različne načine. V ponedeljek, 11. 11. 2024, so nam na razredni uri predstavili plan, kako bo ta teden potekal. Na ta dan je bilo tudi martinovo, zato smo za kosilo jedli rdeče zelje, mlince in pečenega piščanca. V torek, 12. 11. 2024, smo pri malici uživali v okusnih namazih, kjer so se nam pridružili naši razredniki. Namazi so vsebovali bučno olje, ki je predvsem značilno za Prekmurje. Naslednji dan, v sredo, smo za vse dnevne obroke imeli tradicionalne slovenske jedi. Za malico je bila polenta in bela kava. Za kosilo pa kranjska klobasa in kislo zelje. V četrtek smo reditelji pred prvo uro odšli v jedilnico po jabolka. Tema dneva je sicer bila: Eno jabolko na dan, prežene zdravnika vstran. Pri prvi uri smo namreč lahko jedli jabolka in o njih tudi poiskali nekaj pregovorov. V petek, 15. 11. 2024, smo imeli slovenski tradicionalni zajtrk, ki ga je prekinil »potres«. Ta potres lahko tudi simbolično razumemo kot zaključek tradicionalnega zajtrka in začetek spoznavanja policijskega, vojaškega in gasilskega dela.
Iva Belšak, 8.c
Fotografije: Foto krožek: Kaja Primc, Neva Bračič, Anže Kodrič