GO-CAR-GO, BO KAR BO 2024

STIROMOBIL:

S projektom GO-CAR-GO Plus smo začeli že v prejšnjem šolskem letu. Na koncu lanskega šolskega leta smo sestavili ekipo, zbrali zamisli, ki so bile zelo različne, zato smo jih zbirali še čez poletne počitnice in se dogovorili na začetku tega šolskega leta. Čez celo šolsko leto smo imeli ogromno drugih tehniških projektov, ki so nam omejevali delo na avtomobilu, a na koncu leta nam je le uspelo. Avtomobilu smo nadeli ime “Stiromobil”, po glavnem materialu, ki smo ga uporabili za izvedbo ogrodja vozila. Konec maja smo se udeležili tudi mednarodnega tekmovanja Go-car-go, bo, kar bo. Na tekmovanju smo dosegli lepe rezultate:

– 1. mesto v kategoriji VOŽNJA NARAVNOST,

– 2. mesto v kategoriji VOŽNJA MED STOŽCI,

– 2. mesto v kategoriji KOMBINACIJA,

– 3. mesto v kategoriji KROŽNA VOŽNJA,

– priznanje za EKSTRAVAGANTNOST.

Zahvalili bi se radi vsem, ki so pomagali pri zamislih, sestavljanju ekipe, gradnji avta … Hvala tudi mentorju Miranu Petku, ki nam je pomagal pri nesporazumih v ekipi, ter z nasveti pri napakah in zamislih pri gradnji avta. 

Ekipo GO-CAR-GO Plus (električni pogon) so sestavljali: Kai Petek (8. b), Nik Polanec (8. b), Aljaž Žvegla (8. a) in David Kodrič (7. b).

 

PIKNIKMOBIL:

S projektom GO-CAR-GO smo se seznanili v prejšnjem šolskem letu, za sodelovanje nas pa je navdušil naš mentor in sicer že na začetku šolskega leta. Ekipo smo sestavili sami, saj smo zelo povezani in nadobudni tehniki. Učitelj nam je povedal, da se lahko tekmovanja udeležimo z avtomobilom Piknikmobil, ki je bil že delno narejen. Mi smo ga s svojimi zamislimi nadgradili in naredili še potrebne menjave, kot so cevi za pijačo, ponovno zagnan žar in preverba ter popravilo električne napeljave, zvočnikov in radia. Izdelali smo novi boks za kasete. Veliko težav smo imeli s kolesi, saj so bila stara in dotrajana. Na mednarodnem tekmovanju, ki smo se ga udeležili, smo z avtom naredili pravo atrakcijo. Pekli smo hrenovke in ponujali pijačo, ki je bila na avtomobilu nameščena v posebne posode, od katerih je bila speljana do pip, kjer so si gostje lahko postregli s tremi različnimi sokovi. Prejeli smo tudi priznanja in praktične nagrade.

Priznanja:

  1. mesto PO IZBORU SODELUJOČIH EKIP,
  2. mesto v kategoriji VOŽNJA MED STOŽCI – VELESLALOM,

priznanje za TEHNOLOŠKO DOVRŠENOST PRI IZDELAVI NADGRADNJE.

 

Naš mentor je bil: Miran Petek

Ekipo GO-CAR-GO (brez pogona) so sestavljali: Mia Jovanović (9. b), Pija Pisar (8. a), Vid Sedič (8. a) in Tinej Rosič Jaklin (8. a). 

                                                                                          Napisala: Mia Jovanović, 9. b, Kai Petek 8. b

Skip to content