Teden otroka 2023 na OŠ Ljudski vrt: Radovednost, zabava in učenje

Otroci so srce naše prihodnosti, in vsako leto v oktobru to posebej praznujemo na OŠ Ljudski vrt. Teden otroka 2023 je potekal od 2. do 8. oktobra in je bil napolnjen s številnimi razburljivimi dejavnostmi, ki so spodbujale radovednost, zabavo in učenje med našimi učenci.

Ponedeljek je bil dan, ki se ga bodo učenci spominjali še dolgo. Začeli so ga s tvorjenjem žive verige okoli šole. Ta izjemna skupinska dejavnost je poudarila pomen povezanosti in sodelovanja v naši šolski skupnosti. Učenci so si podajali roke in skupaj sestavili verigo okoli šole, kar je simboliziralo njihovo enotnost. V naslednjih dneh so učenci nadaljevali s svojim raziskovalnim duhom in radovednostjo. Posebna tema tedna otroka je bila “Zakaji in zatoji radovednosti”. Učitelji so spodbujali učence, da postavljajo vprašanja, razmišljajo kritično in raziskujejo svet okoli sebe. To je privedlo do številnih zanimivih projektov in predstavitev, kjer so učenci raziskovali svoje lastne radovedne zamisli.

V naslednjih dnevih smo se posvetili tehniškemu dnevu, kjer so učenci dobili priložnost, da se preizkusijo v različnih tehničnih spretnostih. Izdelovali so enostavne igrače, živali. V tretjih razredih so izdelali tudi škatlo radovednosti in nabiralnik radovednosti. Ti dnevi so bili poln zabave in praktičnega učenja.

Ogledali smo si tudi zanimive filmčke, ki so bili izbrani glede na njihovo izobraževalno vrednost in sporočila. Učenci so uživali v poučnih in zabavnih filmih, ki so spodbudili razmislek o različnih temah in povečali njihovo razumevanje sveta okoli sebe.

V dnevu po izbiri učencev so učenci prinesli družabne igre v šolo. To je bil čas za sprostitev, druženje in spodbujanje sodelovanja med sošolci. Igre so razvijale strategijo, reševanje problemov in socialne veščine, obenem pa so bili odlična priložnost za učenje skozi igro.

Teden otroka na OŠ Ljudski vrt ni bil namenjen samo mlajšim učencem. Starejši učenci so prevzeli vodstvo in brali mlajšim učencem. To je spodbudilo ljubezen do branja in pomoč med različnimi generacijami, hkrati pa okrepilo povezanost šolske skupnosti. Zadnjih 5 minut vsake šolske ure so učenci razmišljali o stvareh, zaradi katerih so se jim porajala vprašanja. Nekateri učitelji so učencem namenili tudi dneve brez domačih nalog. To jih je še posebej veselilo. 

Celoten teden je bil preživet v duhu radovednosti, učenja in zabave. Učenci so imeli priložnost razvijati svoje sposobnosti, raziskovati svet okoli sebe ter graditi prijateljstva in medsebojno razumevanje. Teden otroka na OŠ Ljudski vrt je bil uspešen in poučen dogodek.

Zapisala: Branka Horvat
Fotografije: Foto krožek, Lucija Lenart, Lina Bezjak; Simona Lozinšek, učiteljice RP

 

V tem tednu je potekala tudi evakuacija. 

Skip to content