Obisk iz Pančeva

V sredo, 15. novembra 2023 smo na šoli gostili predstavnike osnovnih šol in občine Pančevo iz Srbije. Naši gostje so bili ga. Mika Dragana Krstić, ravnateljica OŠ Miroslav Antić, ga. Daliborka Bojković Breti, ravnateljica OŠ Olga Petrov Brestovac, g. Ivan Veličković, ravnatelj OŠ Sv. Save, g. Nikola Popovič, višji svetovalec v Narodni banki Srbije in zadolžen za šolstvo v Pančevu in g. Jovan Lazarov, namestnik direktorja JUP in predsednik odbora centra za nadarjene v Pančevu.

Namen strokovnega srečanja je bila izmenjava izkušenj pri delu z nadarjenimi učenci.

Naši gostje so si najprej ogledali »vozni park« naše šole, ki so ga čez leta izdelali učenci pri modelarskem krožku pod mentorstvom ga. Mirana Petka. Avtomobili so bili povezani med seboj tako, da so se lahko učenci vsi skupaj peljali na prvo tovrstno vožnjo. Pri tem so nam pomagali profesorji iz Šolskega centra Ptuj. Gostje so bili nad videnim zelo navdušeni.

V knjižnici je nato potekala predstavitev dela z nadarjenimi učenci naše šole. Predstavitev so popestrili učenci, tokrat pod mentorstvom g. Tomaža Mohorka, ki so zaigrali na izvirno, v naši šoli izdelano glasbilo steklofon. Šestošolka Tia Horvat in devetošolec Gabriel Pagliaruzzi sta suvereno predstavila njune izkušnje z delavnic za nadarjene učence in potek delo z vedoželjnimi ter nadarjenimi učenci na naši šoli. Obisk je potekal v prijetnem in sproščenem vzdušju.

Želimo si, da bi se naše sodelovanje z našimi prijatelji iz Pančeva nadaljevalo in da bi tudi mi  podrobneje spoznali njihove izkušnje na tem področju. Prav tako pa si želimo, da bi ponovno obudili izmenjave učencev in učiteljev, kot so bile pred leti.  

 

                                                                                               Darija Erbus, svetovalna delavka

 

Foto krožek: Lucija Lenart, Lina Bezjak
Video: Nataša Miteva 

Skip to content