GO-CAR-GO

Začeli smo pred nekaj leti, ko nam je učitelj Miran Petek predstavil tekmovanje GO-CAR-GO. To je tekmovanje pri katerem šole izdelajo majhne avtomobile, nato pa se na skupnem tekmovanju pomerijo drug proti drugemu.

Najprej smo zbirali ideje. Dogovorili smo se, da bomo izdelali nekaj česar na tekmovanju še ni bilo. Spomnili smo se, da smo šola ob ribniku, zato smo želeli narediti avtomobil, ki se lahko hkrati vozi po cesti in vodi. Najprej smo narisali skico nato smo zrisali načrt in računalniški model. Za vse to smo porabili približno pol šolskega leta.

Ko smo končali načrtovanje smo začeli delati na stranskih ”sodih”, ki jih uporabljamo za vožnjo po vodi. Najprej smo si priskrbeli material: odpadno kovino, sode, les, vijake … Okrog sodov smo ovili kovino, povezali smo jih z lesom nato pa pritrdili na ohišje. Zaradi posebnih razmer in zahtevnosti naloge je bil to najdaljši del celega projekta.

Na začetku letošnjega leta, le nekaj mescev pred tekmovanjem smo reševali problem, kako na avtomobil dodati sedež za potnika: ”stol na havbi”. Iz cevi smo izdelali konstrukcijo, ki nam jo je učitelj privaril na ohišje. Učitelj nam je priskrbel tudi motor za vodo in akumulator, za katerega smo morali narediti še dodatno ohišje. Kljub zapletom nam je uspelo dokončati avtomobil pred tekmovanjem.

Na dan tekmovanja smo se dobili v šoli ob 6.40 in takrat naredili še manjše popravke. Nato smo okoli sedme ure odnesli avto pred šolo in pritrdili  ”sode”. Ob pol osmih smo se odpravili na tekmovanje v ŠC Ptuj. Na tekmovanju smo se pomerili v slalomu in veleslalomu nato pa so nas ocenili še po funkcijah in po izgledu. Pri veleslalomu smo dosegli drugo mesto po zaslugi odlične vožnje Blaža Filipiča Mernika. Po ocenjevanju še ostalih kategorij, smo skupno osvojili prvo mesto. Uspeha smo se zelo razveselili. Ko smo prispeli nazaj pred šolo, so nas starši Klemna Unuka presenetili s sladoledom. Opravili smo še kratko fotografiranje nato pa pospravili.

Ekipo sestavljamo: Blaž Filipič Mernik, Miha Bošnik, Gal Jančič, Klemen Unuk, Luka Kramberger in naš mentor Miran Petek, ki se mu iskreno zahvaljujemo.

                                                                                                                                                              Luka Kramberger

Skip to content