DAN ZA SPREMEMBE NA OŠ LJUDSKI VRT

Slovenska filantropija vsako leto organizira vseslovensko prostovoljsko akcijo Dan za spremembe. Letos je bil naslov akcije Za (čutimo) dobro in je po vsej Sloveniji potekala v soboto, 15. 4. 2023.

Tudi na naši šoli smo se pridružili akciji in v četrtek, 13. aprila, izpeljali delavnico z naslovom Skupaj zmoremo več, kjer smo moči združili nadarjeni in prostovoljci. Pogovarjali smo se, kaj lahko, kot posamezniki in kot družba, storimo za boljše počutje vseh nas. Dotaknili smo se več področij. Razmišljali smo, kako lahko poskrbimo za sočloveka, živali in okolje. Napisali smo prijazna, pozitivna in spodbudna sporočila, ki smo jih nato razdelili (»podtaknili«) v garderobne omarice po šoli. S tem smo naključnim učencem šole polepšali dan. Mogoče ste bili med njimi tudi vi?

Prav tako smo izdelali kartončke, na katere smo zapisali, kako smo pripravljeni pomagati tistim, ki to pomoč potrebujejo.

Govorili smo tudi o negativnih posledicah krčenja gozdov za naš planet. Tako je nastal film, ki prikazuje družino ob zasaditvi drevesa.

                                                                   Na delavnici je sodelovalo 15 učencev.

Mentorici:
Branka Horvat in Mateja Prša

Skip to content