«Tisoč zlatih se blešči, ste med njimi tudi VI.«

Na naši šoli je v petek popoldan potekalo praznovanje ob vpisu 1000. zlatega odličnjaka v Zlato knjigo. Praznovanje »Tisoč zlatih se blešči, ste med njimi tudi VI«, ki ga je v petek, 30. 9. 2022, organizirala naša šola, je bilo v počastitev vsem povabljenim tisočim gostom, bivšim učencem naše šole. Na prireditvi se je zbralo veliko ljudi, ki so ob prihodu poiskali svoje ime, pustili svoj podpis na tabli in se skozi avlo, kjer so se lahko postavili pred objektiv fotoaparata, sprehodili vzdolž hodnika do telovadnice na prireditev.

Obiskovalce so nastopajoči skozi petje, igranje in plesanje popeljali v pretekle čase, jih spomnili na njihova leta šolanja in na obdobje, v katerem so odraščali.  S svojim igranjem sta nas počastili tudi dve skupini, Stare črpalke, ki so se spet zbrali prav za to prireditev in skupina Infected. Voditelja, Katarina Peranić in Nik Bombek, sta skozi igrive dvogovore obiskovalce vodila skozi šest desetletij naše šole. Začela sta z letom 1964, ko je v knjigo bil vpisan prvi zlati odličnjak, končala pa z željo, da prideta na prireditev ob vpisu 2000. zlatega odličnjaka v zlato knjigo.

Vsem obiskovalcem se zahvaljujemo. Opravičujemo pa se vsem tistim, ki jih naše vabilo ni doseglo, hkrati pa vam sporočamo, da vas v tajništvu šole čaka zbornik.

Prav tako si lahko ogledate zbornik v elektronski obliki, ki se nahaja na strani Šolske publikacije ali neposredno na povezavi.

Branka Horvat, Mateja Kelner in Simona Hajnal

Foto krožek: Gašper Pivec, Lija Rihtarič, Eva Petrovič

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content