Športni dan – Pohod po Haloški planinski poti

Končno smo po dveh letih improviziranja lahko izpeljali pohod po HPP. Učenci so se naužili svežega zraka in temeljito razmigali. Otroško veselje si oglejte v galeriji.

Letos mineva 15 let odkar smo se na OŠ Ljudski vrt odločili, da bomo en športni dan namenili spoznavanju Haloške planinske poti (HPP). Celotno traso od Borla do Donačke gore smo razdelili na devet etap, od katere vsaka vključuje kakšno kontrolno točko (KT), ki jih je 11. Poti so se z leti majčkeno spremenile.

Pot, ki se iz številnih dolin dviga na vrhove, nam ponuja prekrasne razglede na gričevnato pokrajino poraslo z vinogradi in gozdovi, Dravsko in Ptujsko polje. Haloška planinska pot je privlačna in lepa v vseh letnih časih.

Cilj pohodniškega športnega dne je, da bi učenci naše šole od 1. do 9. razreda prehodili celotno HPP. V letošnjem letu so jo učenci od 1. do 5. razreda prehodili 25. in 26. aprila, učenci 6. – 9. razreda pa jo bodo 5. 5. 2022.

Simona Lozinšek, prof. športa

 

Haloška planinska pot

Učenci vseh treh oddelkov 5. razreda smo se z avtobusom pripeljali do Narapelj, od koder smo se vzpeli na Janški vrh, kjer smo požigosali planinske izkaznice in izkaznice Krpan.  Bil je lep sončen dan, nebo v barvi oceana. Pot nas je vodila skozi gozd, kjer je žarela živo zelena barva poznoaprilskih bukev. Spremljal nas je ščebet ptic, ki ga je mestoma prekinjal otroški živ žav.

Z Janškega vrha smo sestopili v Doklece, kjer nas je čakal avtobus. Utrujeni, a srečni, ker smo preživeli prekrasen dan v naravi, smo se vrnili v šolo.

Razredni/-čarki/-k 5. r

 

Skip to content