Olimpijski dan

V četrtek, 23. 6. 2022 smo na šoli praznovali OLIMPIJSKI DAN,  rojstni dan OLIMPIJSKIH IGER MODERNE DOBE, ki so bile prvič organizirane 23. junija davnega leta 1894.

Nacionalni olimpijski komiteji širom sveta tako v mesecu juniju izvedejo številne športne dogodke.

Olimpijski komite Slovenije − Združenje športnih zvez se je pridružil svetovnemu gibanju in že ves mesec pripravlja številne dogodke, posvečene temu zgodovinskemu trenutku, ki je pomemben za razvoj svetovnega in slovenskega športa.

Olimpijski dan ne poudarja le obeležitve rojstva sodobnih olimpijskih iger, temveč poziva k dejstvu, da je potrebno sprejeti in vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote: ODLIČNOST, PRIJATELJSTVO in SPOŠTOVANJE.

Tako smo v soorganizaciji OKS-ZŠZ, regijsko pisarno Ptuj organizirali dogodek, na katerega smo povabili našega bivšega učenca Kristjana Čeha, slovenskega rekorderja v metu diska in udeleženca zadnjih OI v Tokiu, kjer je z metom 71,27 m dosegel 5. mesto.

Kristjan se dogodka včeraj zaradi obveznosti ni mogel udeležiti. Zato smo z njim  na daljavo naredili intervju, predstavniki OKS so izvedli kviz, na koncu pa so vsi učenci od 1. – 5. razreda in predstavniki oddelkov od 6. – 8. razreda tekli promocijskih 600 m v okolici šole.

Danes nas je počastil z obiskom in vsi smo bili navdušeni, da smo ga videli v živo. Zaželeli smo mu obilo tekmovalnih uspehov in seveda medaljo na naslednjih OI.

Zapisala: Simona Lozinšek

 

Fotografiji: Črt Goznik

 

 

 

 

 

Foto: Oskar Križe

Skip to content