Tehniški dan – družabne igre, 22. 12. 2020

Igra, igranje, družabne igre – besede, pri katerih se spomnimo prijateljev, lepih trenutkov, druženja, veselja, smeh, ……  Učenci so starše in stare starše povprašali, kako so se igrali nekoč. Starejši učenci so se spomnili iger, ki so se jih igrali v družbi sošolcev in prijateljev pred štirimi, petimi leti. V ustvarjalnem dopoldnevu so učenci izdelali pester nabor družabnih iger, ki bodo popestrile praznične dneve v družinskem krogu. Pri tem so uporabili različne materiale, ki so jih poiskali in našli doma.

Ob ponovnem srečanju v šoli bodo učenci svoje družabne igre pokazali in predstavili sošolcem ter z njimi odigrali partijo šaha, človek ne jezi se, kartali, …..

Ob dnevu šole, 12. marca 2021 bomo pripravili razstavo družabnih iger.

Tehniški dan za učence od 6. do 9. razreda na OŠ Ljudski vrt  in podružnici Grajena so pripravili in vodili učitelji TIT Blanka Kojc, Gordana Kolednik in Miran Petek.

»Igrajmo se«, je bila naša skupna misel. Vprašali smo stare starše, kako so se igrali nekoč. Povedali so nam, katere igrače so uporabljali. Večino igrač so izdelali kar sami. Veliko so se družili na prostem. V današnjem času poznamo drugačne igre in igrače.

Učenci in učenke od 1. do 5. razreda so bili zelo ustvarjalni. Skupaj s svojimi starši so izdelali čudovite izdelke. Hvala jim za ves trud in pomoč.

Mentorice: Jerneja Bombek, Mateja Pešakovič in Mima Terbuc

Fotografije zbrali: Jožica Repič in Vanja Majcen

no images were found

Skip to content