Skupna izjava ravnateljev za javnost

Spoštovani starši.

Najprej vam želim povedati, da smo na isti strani. Vsem nam je mar zdravje otrok, njihovih družin  in zaposlenih in vsi si želimo, da bi lahko ostali v šoli. Za to se bomo res morali potruditi vsi skupaj in nekaj za to žrtvovati.

Zelo sem prizadeta, tudi osebno, ob vseh žaljivih zapisih, grožnjah, opozorilih, ki jih naslavljate osebno na mene ali jih širite preko družbenih omrežij. Nekateri žal še vedno ne razumete, da ravnatelji nismo vaši nasprotniki. V mnogih letih mojega ravnateljevanja smo sodelovali korektno in spoštljivo. Tokrat smo postavljeni v res neprijetno situacijo. Država od nas zahteva uresničevanje ukrepov, za katere sami ne vidimo možnosti, da bi jih lahko uresničevali. To smo ravnatelji danes jasno sporočili tudi predstavnikom MIZŠ. Vendar nismo bili slišani. Zato smo sklicali svojo tiskovno konferenco, kjer smo predstavili naša stališča. Izjavo ravnateljev za javnost imate v priponki.

Ne vemo, kako se bodo odločevalci odločili.

Vas pa prosim, da razumete tudi nas, ravnatelje, ki se v teh norih časih trudimo narediti vse, da bi učenci lahko ostali v šoli.

Ostanimo spoštljivi in konstruktivni sogovorniki.

 

Priloga: Izjava zveze ravnateljev in pomočnikov ravnateljev 10. 11. 2021

 

Lep pozdrav,

Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica

Skip to content