Obvestilo staršem

Spoštovani starši

Najprej vam pošiljam en velik in topel objem v znak hvaležnosti za vašo kooperativnost.

V šolo je prišla velika večina otrok s podpisanimi soglasji, brez podpisanega soglasja ni prišel v šolo noben otrok. Vse tiste otroke ste starši zadržali doma. HVALA.

Obiskala sem več kot polovico oddelkov matične šole v času samotestiranja, med njimi vse učence 1. razreda. V učilnicah so me pričakali nasmejani obrazki otrok, ki se jim testiranje sploh ni zdelo problematično, celo so rekli, da je bilo zabavno. Tudi učenci višjih razredov so mi povedali, da samotestiranje za njih ni bil problem in da razumejo pomen samotestiranja. Pri samotestiranju tudi nismo imeli nobene poškodbe, edina nesreča je bila, da se je kakšnemu učencu polila tekočina za testiranje.

Danes se je testiralo 632 učencev. 86 učencev je bilo v oddelčnih karantenah, nekaj jih je v karanteni zaradi okužb v družini, 73 učencev je bodisi prebolevnikov ali cepljenih.

6 učencev je bilo na hitrem testu pozitivnih. Dva oddelka (enega na matični šoli in enega na podružnici) smo poslali na šolanje na daljavo. V enem oddelku smo imeli srečo, saj je bil pozitiven test pri učenki, ki je danes po daljšem času prišla v šolo. Ker je bila v stiku z učenci manj kot eno uro, oddelku ni potrebno iti v karanteno.

V šoli se niso samotestirali učenci, ki so cepljeni ali so Covid preboleli.

Približno 50 učencev ste starši zadržali doma zaradi nesoglasja k samotestiranju v šoli. Vse starše, ki ste se tako odločili, prosim, da premislite še enkrat in se odločite za samotestiranje. Če bodo vaši otroci jutri prinesli podpisano soglasje in test, se bodo prvo šolsko uro samotestirali. V primeru, da boste ostali pri svoji odločitvi, se bodo vaši otroci šolali na daljavo, učitelji jim bodo pošiljali zaposlitve v e-učilnico.

S samotestiranjem bomo nadaljevali v skladu z veljavnostjo odloka. Naslednje samotestiranje bomo izvedli v petek. Začeli bomo 5 minut pred začetkom 1. šolske ure. Potrudili se bomo, da bomo zaradi samotestiranja čim manj posegali v pouk. V ponedeljek se bodo učenci samotestirali v okviru razrednih ur. Učitelji bodo tudi pri vse naslednjih samotestiranjih poskrbeli za nadzor in varnost. Na tem mestu se zahvaljujem tudi vsem strokovnim delavcem, ki so sodelovali pri samotestiranju in svoje delo opravili vestno in odgovorno.

Veseli nas, da bomo ves ostali čas lahko namenili kvalitetnemu delu v razredih.

Hvala še enkrat za strpnost in sodelovanje. Ponosna sem na vse nas skupaj.

 

Prijazen pozdrav,

Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica

Skip to content