Prometna deteljica

V ponedeljek in torek, 9. in 10. 3. so učenci 1. triade na matični šoli ter 11. 3. učenci od 1. do 5. razreda na podružnični šoli pod vodstvom mentoric podajanja prometnih vsebin zavoda Varna pot skozi igro, gibanje, ustvarjanje, preizkušanje, opazovanje, doživljanje skozi identifikacije prejeli vrsto življenjsko pomembnih informacij, znanj in veščin glede ravnanja in obnašanja v prometu.

Učenci so bili razdeljeni v manjše skupine in v času štirih pedagoških ur sodelovali v naslednjih delavnicah: Kolesarski poligon, Varnostni pas, Prometna tombola, Ne moti voznika, Kolo in obvezna oprema, Prometna zgodba in Ustvarjalni kotiček.

Skupine so spremljale učiteljice in skrbele za delovno, ustvarjalno in sproščeno vzdušje. Zunanje mentorice so s prinešenimi pripomočki, didaktičnim materialom in lastnim odgovornim pristopom spodbudile učence k maksimalnemu sodelovanju, soustvarjanju učnega procesa in ponotranjanju pomena in načina zagotavljanja lastne varnosti na cesti, na kolesu, v avtomobilu.

Zadovoljstvo vseh udeležencev teh delavnic je bilo zaznati pri samem izvajanju, v besedah sklepnega dela in povratnih informacijah prisotnih učiteljic in zunanjih mentoric.

Skupno mnenje je, da so prometne vsebine in zanimiv in drugačen način podajanja nujne zato, da učenci slišano in sprejeto v možganih, preoblikujejo v svoj način odzivanja in ravnanja v prometu, kjer ni ocenjevanja, ne popravnih izpitov.

no images were found

Zapisala koordinatorica delavnic na šoli: Vanja Zebec

Fotografije: Aleksandra Braček in Vanja Zebec

Skip to content