Obvestilo učencem, staršem in sodelavcem 28. 04. 2020

Drage učenke in učenci, spoštovani starši in sodelavci.

6 tednov izobraževanja je za nami. Skupaj smo vlagali velike napore učitelji, učenci in starši. Za to se vsem zahvaljujem!

Za nikogar od nas ni preprosto. Znašli smo se v popolnoma neznani situaciji, ko smo čez noč morali vzpostaviti nov način dela, sodelovanja in medsebojnih odnosov. Srečevali smo se s tehničnimi težavami, kot je pomanjkanje računalniške opreme in znanja za tak način sodelovanja. Vendar se nismo predali, temveč smo krepko zavihali rokave. Učili smo se novega načina dela, več kot 30 družin smo opremili z računalniki, tablicami in tudi z modemi. V dnevnem stiku smo z družinami, ki preživljajo takšno ali drugačno stisko in poskušamo pomagati.

Danes lahko rečem, da nam je v veliki meri uspelo. Velika večina učencev je odzivna, številni so celo pozitivno presenetili in delajo več kot smo si upali od njih pričakovati. Žal pa je tudi nekaj takšnih, ki se slabo ali sploh ne odzivajo. Tudi tiste vabim, da se nam pridružite, saj gre počasi šolsko leto h koncu in bomo morali pridobiti ocene ter zaključiti šolsko leto.

V mesecu maju bodo učitelji začeli s pridobivanjem ocen. Pred tem izvajajo preverjanje znanja na različne načine. Učenci in starši ste že ali še boste v začetku maja seznanjeni s tem, kaj in na kakšen način bodo učitelji ocenjevali. Posamezni učitelji vas bodo tudi seznanili s kriteriji ocenjevanja. Ocene bodo pridobivali tam, kjer je to nujno potrebno. Trudili se bodo iskati znanje in poskušali upoštevati posebnosti in stiske vsakega otroka posebej. Ne bo lahko, vendar bodo svoje delo opravili na najboljši možen in pravičen način. Potrudite se tudi vi, učenke in učenci in dajte vse od sebe, da se bomo skupaj lahko veselili vašega znanja. V primeru kakršnih koli nejasnosti se obrnite na svoje učitelje in jih vprašajte.

Želim vam lep počitniški teden. Odpočijte se, naberite si nove energije, da bomo lahko uspešno pripeljali to nenavadno šolsko leto do srečnega konca, bodisi v šoli bodisi od doma.

Z dobrim in korektnim sodelovanjem nam bo uspelo premagati tudi ta izziv, v katerem smo se znašli.

Držite se, pazite na sebe in ostanite zdravi.

Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica

Skip to content