Ob koncu šolskega leta…

Drage učenke in učenci, spoštovani starši, cenjene sodelavke in sodelavci.

Za nami je prav posebno šolsko leto, v katerem smo morali početi veliko stvari na drugačen način, kot smo ga bili vajeni doslej.

Kljub vsemu lahko rečemo, da smo bili pri našem delu zelo uspešni. Imamo naj učenca, naj športnico, naj športnika in naj glasbenico MO Ptuj.

Ponosni smo na naš skupni projekt: izgradnjo rimskega botaničnega vrta, ki smo ga načrtovali in zgradili skupaj učenci, zaposleni in starši. Vsi učenci ste v tem letu v okviru šolskega projekta ustvarili svoje knjige. Dosegli ste veliko število zlatih priznanj na različnih tekmovanjih iz znanja, zelo uspešni ste bili na športnih tekmovanjih. Žal so se nekatera tekmovanja predčasno prekinila in niste mogli doseči vsega, kar zmorete.

Po 15. marcu smo ostali doma zaradi pandemije in čez noč smo morali vzpostaviti izobraževanje na daljavo. Za vse nas je bilo to neznano področje, vendar smo skupaj stopili pogumno novemu izzivu naproti. Zahvaljujem se učiteljicam in učiteljem za predano delo, ki se je pogosto raztegnilo na ves dan, celo do poznih večernih ur, da ste lahko sproti spremljali delo učencev in jim nudili povratne informacije in pomoč. Hvala vsem učenkam in učencem, ki ste dokazali, da ste odgovorni, saj ste tudi vi dajali vse od sebe in se trudili po najboljših močeh. Seveda nam ne bi uspelo brez sodelovanja in pomoči vseh staršev, ki ste morali ob lastnih skrbeh in službenih odgovornostih bdeti še nad šolskim delom svojih otrok.

Ko smo se ponovno lahko vrnili v šolo, nič več ni bilo kot prej. Postavljena so nova pravila, ki jih moramo skupaj spoštovati, če želimo ohraniti zdravje vseh nas. Vendar smo zmogli tudi to in uspešno ter brez zapletov zaključili šolsko leto.

Vsem želim, da se v naslednjih dveh mesecih spočijete in si naberete nove energije. Pazite nase in na svoje zdravje. Tudi v brezskrbnih počitniških dneh ostanite odgovorni, vendar se imejte kljub vsemu lepo.

Srečno vsem!

Tatjana Vaupotič Zemljič, ravnateljica

Skip to content