V sredo, 15. 4. 2020, smo imeli naravoslovni dan za učence od 6. do 9. razreda matične in podružnične šole. Dan je bil namenjen sestavi in pripravi zdravega jedilnika za vso družino.
Učenci 6. in 7. razredov so samostojno načrtovali in pripravili dopoldansko malico in pogrinjek, 8. in 9. razredi pa kosilo in pogrinjek. Imeli so priložnost, da se izkažejo kot pravi kuharski mojstri in si prisvojijo naziv Mali šef OŠ Ljudski vrt in podružnice Grajena.
S skupnim obrokom, ki so ga pripravili za vse družinske člane, so učenci tudi utrjevali pozitivne družinske vrednote kot so občutek pripadnosti in ljubezni, varnosti, občutek veselega vzdušja in pomoči drugemu ob pripravi obroka, občutek estetike ob lepem pogrinjku.
Odziv učencev je bil pozitiven. Pripravljeni obrok s priloženim receptom in potekom dela ter pogrinjek so fotografirali in poslali razrednikom. Nastala je velika zbirka fotografij in receptov, za eno veliko kuharsko knjigo. Nekaj si jih lahko ogledate v galeriji.
Hkrati so razmišljali, poslušali in pisali v angleškem jeziku in utrjevali svoj angleški besednjak.
Razredniki kot tudi izvajalke ND smo imele težko delo pri izbiri najboljše pripravljenega obroka in pogrinjka, saj so bili učenci zelo ustvarjalni in ob pogledu na poslane fotografije so se nam kar cedile sline – prava paša za oči in lačne želodčke.
– Naziv MALI ŠEF OŠ Ljudski vrt so osvojile:
- * sestri Špela in Ajda Hajnal, učenki iz 8. b razreda za pripravo kosila in
- * Inka Kondrič za pripravo malice iz 7. b razreda.
– Naziv MALI ŠEF OŠ Ljudski podružnica Grajena sta osvojila:
- * Nika Čeh za pripravo kosila iz 9. g razreda in
- * Žan Ornik za pripravo malice iz 7. g razreda.
Iskrene čestitke vsem.
no images were found
Jožica Lešnik, fotografije: mali šefi