Sprehod skozi zgodovino časa

Letos smo prvič na naši šoli priredili razstavo o zgodovini Ptuja. Učenci smo s pomočjo arheologa gospoda Ivana Žižka in naših učiteljev pripravili razstavo, ki si jo lahko ogledate na hodniku proti šolski jedilnici.

Vsak četrtek in petek smo se zbrali v učilnici 201 in podoživljali dogodke iz preteklosti. Gospod Ivan Žižek nam je odlično predstavil zgodovino od kamene dobe vse do zgodnjega srednjega veka. Največ časa smo posvetili Rimljanom. Ob koncu predstavitve smo si razdelili teme in začeli z delom. Oblikovali smo skupine, vsaka je dobila svoje časovno obdobje. Razstava je nastajala dva meseca. Ko smo napisali besedila s podatki o časovnem obdobju, ki smo ga imeli, smo se lotili plakatov in predmetov iz zgodovine. Zadnji dan smo se zbrali pred jedilnico, kjer so bile postavljene vitrine. V njih smo zložili predmete, ki nam jih je posodil Pokrajinski muzej Ptuj–Ormož. Tako smo končali razstavo.

K sodelovanju naju je pritegnila dodatna ocena pri zgodovini, a sva spoznali, da so bile bolj pomembne izkušnje in  spoznavanje domačega kraja. Upava, da bomo naslednje leto ponovno dobili priložnost za sodelovanje z izjemnim arheologom Ivanom Žižkom.

no images were found

Lea Tjaša Pulko in Lara Kramar

Fotografije: Foto krožek

Skip to content