Pohod po Haloški planinski poti

Letos mineva 12 let odkar smo se na OŠ Ljudski vrt odločili, da bomo en športni dan namenili spoznavanju Haloške planinske poti (HPP). Takrat smo se naloge lotili ob podpori Planinskega društva Ptuj, ki so nam prva leta tudi nudili pomoč pri vodenju, za kar smo jim še danes hvaležni. Celotno traso od Borla do Donačke gore smo razdelili na devet etap, od katere vsaka vključuje kakšno kontrolno točko (KT), ki jih je 11. Poti so se z leti majčkeno spremenile.

Pot, ki se iz številnih dolin dviga na vrhove, nam ponuja prekrasne razglede na gričevnato pokrajino poraslo z vinogradi in gozdovi, dravsko in ptujsko polje. Haloška planinska pot je privlačna in lepa v vseh letnih časih.

Cilj pohodniškega športnega dne je, da bi učenci naše šole od 1. do 9. razreda prehodili celotno HPP. V letošnjem letu so jo učenci od 1. do 5. razreda prehodili na delovno soboto v  septembru 2018, učenci od 6. do 9. pa prejšnjo soboto.

Glede na to, da je bilo ves teden zelo nestanovitno vreme, se je v soboto  11. 5. 2019, v skoraj toplem jutru, pokazalo sonce. Taki dnevi so kot nalašč za izlete v naravo.

Učenci šestih razredov so prehodili pot od Cirkulan, preko Gradišč do Sovič. Sedmi razredi so se odpravili od Dolene preko Gorce v Podlehnik. Osmi razredi so štartali v Narapljah in se preko Bolfenka spustili v dolino Winetou. Devetošolci pa so se spoprijeli z zadnjo etapo – z vzponom na Donačko goro in s tem kot peta generacija prehodili celotno traso HPP.

Zgodaj popoldne smo se rahlo izmučeni in zelo zadovoljni vrnili proti šoli.

no images were found

Simona Lozinšek, prof. športa

Skip to content