Otvoritev rimskega botaničnega vrta z učilnico na prostem

V petek, 25. oktobra 2019, je ob 11h v šolski telovadnici potekala svečana prireditev ob otvoritvi RIMSKEGA BOTANIČNEGA VRTA Z UČILNICO NA PROSTEM, ki so ga na OŠ Ljudski vrt načrtovali, oblikovali in uredili učenci, učitelji, starši in nekateri zunanji izvajalci.

Prireditev se je pričela s šolsko himno, po kateri so v telovadnico pod vodstvom centuriuma prikorakali rimski vojaki. Ob glasu fanfar je za vojsko vstopil tudi Markus Antonius Primus, za njim pa vestalke. Vestalke so zaplesale svoj daritveni ples, vojska Legijo Gemino XIII Junior pa je prikazala postavitev želve.

Z govorom sta vse goste pozdravili ga. ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič in ga. županja Nuška Gajšek. Obe sta poudarili pomembnost sodelovanja in združevanja moči ter znanja učencev, učiteljev in staršev, brez  katerih se izgradnja vrta in učilnice ne bi uresničila. »Učilnica je dokaz, da s skupnimi močmi zmoremo veliko,« sta povedali.

Po prireditvi so se gostje sprehodili v učilnico na prostem, kjer so s simboličnim prerezom traku svečano odprli botanični vrt z učilnico na prostem.

no images were found

Zapisala: Branka Horvat, fotografije: Jožica Repič

Skip to content