Državno Cankarjevo tekmovanje na Oš Ljudski vrt

V soboto, 9. 3. 2019, je bilo na OŠ Ljudski vrt Ptuj državno Cankarjevo tekmovanje, ki je letos imelo naslov Dediščina identitete. Na šoli se je zbralo 130 tekmovalcev iz osnovnih in srednjih šol ter njihovih mentorjev. Maskota naše šole račka Vrtačka je goste povabila v jedilnico.

Dogodek se je pričel s kratko kulturno prireditvijo, na kateri so učenke 7. razreda predstavile svojega učitelja, mentorja in pesnika dr. Davida Bedrača ter prebrale in zaigrale nekaj njegovih pesmi. Za glasbene točke je poskrbela naša učiteljica glasbe Jerneja Bombek.

Najprej je sodelujoče nagovorila naša ravnateljica Tatjana Vaupotič Zemljič, nato županja mesta Ptuj Nuška Gajšek. Gostom sta zaželeli dobrodošlico na šoli in v našem mestu. Sledila sta govora dr. Milene Kerndl, svetovalke za slovenščino z Zavoda za šolstvo in koordinatorice Cankarjevega tekmovanja, ter dr. Igorja Sakside, predsednika državne Cankarjeve komisije. Na koncu je naša bivša učenka Julija Menoni tekmovalcem zaupala svojo izkušnjo, ko je pred petimi leti postala državna prvakinja na Cankarjevem tekmovanju.

Po kulturnem programu so se tekmovalci spopadli z ustvarjalnim izzivom: s pisanjem razlagalnega spisa. Za tekmovalce se je vse skupaj končalo do 12. ure, popoldan pa so svojo nalogo opravili še ocenjevalci.

Kmalu bodo tekmovalci izvedeli, kako uspešno so se spopadli z izzivom in se približali Cankarjevi ustvarjalni žilici.

no images were found

Vera Zagoričnik Novak, organizatorica državnega Cankarjevega tekmovanja

Skip to content