Teden otroka 2018

Na OŠ Ljudski vrt je v tednu otroka potekalo veliko raznovrstnih dejavnosti, ki so bile namenjene predvsem otrokom in njihovemu prostemu času. V ta namen učenci ta teden niso imeli domačih nalog in tako so imeli učenci nižje stopnje prosti čas, da so lahko s pomočjo učiteljic v podaljšanem bivanju,  počeli res zanimive stvari. Pripravili so likovni, sadni, plesni, lutkovni in igralni dan. Učenci so zaigrali z lutkami, peli in plesali, pripravili so si tudi sadno malico. Pripravili in uredili so  igralne kotičke, kjer lahko najdete kotiček dom, grad, trgovino, avtocesto, likovni, lutkovni ali bralni kotiček. Pred šolo so ustvarili nove talne igre kot so  ristanc, 3 v vrsto, pismo in kegljanje.

Ob tednu otroka nas je v ponedeljek pozdravil tudi šolski radio, po katerem so se lepo slišali verzi pesmi Ferija Lainščka, Prosti čas. Z enakim naslovom je nastalo še nekaj pesmi izpod peres naših četrtošolk 8priloga).  Ta teden je tudi pouk potekal bolj energično, skozi didaktične igre (pri urah angleščine je bilo res zabavno)  in družabne igre, ki smo se jih z veseljem igrali tudi nekaj minut v prve ure pouka. Zanimive so bile tudi športne igre, kjer so se četrtošolci pomerili z drugošolci. V torek sta nas v šolski telovadnici obiskala Marta Zore in Gojmir Lešnjak Gojc, ki sta nas skupaj zabavala in nas popeljala v pevske vode. Tudi sami smo se naučili kakšni dve popevki.  Pri pouku slovenščine smo si poskušali predstavljati, da smo v kinu in smo si v ta namen ogledali nekaj zanimivih filmov, med drugim Pastirce in Bratovščino Sinjega galeba. Oba filma prikazujeta preteklost otrok, kjer je ob težkem življenju bil prosti čas odmerjen čisto drugače kot danes.

V tednu otroka so v 5. b oddelku izvedli urice za starše, kjer so se lahko starši usedli v šolske klopi in spremljali potek pouka.

V tem tednu so starejše učenke brale pravljice mlajšim učencem in mlajši učenci so bili navdušeni.  Načrtovali smo tudi dejavnost KUHARIJE ZA VSAKEGA, ki pa so bile izvedene le delno in jih bomo ponesli še v naslednje tedne.

Zapisala Branka Horvat, mentorica SU (del sestavka je povzet po sestavku ge. Lidije Šošter)

Skip to content