Literarni večer Čar besede moje

Tudi letos smo izdali literarno glasilo Čar besede moje, ki je še posebej slavnostno, z njim smo se namreč še enkrat spomnili, da je naša šola stara šestdeset let. Več kot šestdeset literarnih prispevkov najdete v tej slavnostni izdaji, ki je obogatena še s številnimi likovnimi mojstrovinami naših učencev. Vse skupaj pa smo, kot je to že v navadi, predstavili še na dobro obiskani literarni prireditvi.

V četrtek, 24. 5. 2018, smo imeli najprej generalko vsi bralci, pevci in drugi glasbeni izvajalci. Vadili smo branje na mikrofon, potem ko smo več urili branje brez le-tega, ob 17. uri pa se je prireditev začela. Napovedovalka Ela Černila je odlično začela prireditev, potem pa sta nadaljevali prva in druga skupina bralcev. Nastopila je tudi violinistka Lenja Plajnšek, sledil pa je še pevski zbor z dvema pesmima, glasbeni del pa so popestrili še učenci na harmonikah.

Branje se je nadaljevalo vse do šeste skupine. Napovedovalka je na oder povabila tudi gospo ravnateljico, ki je še povedala nekaj lepih, spodbudnih besed in se zahvalila glavnemu uredniku in mentorju glasila, dr. Davidu Bedraču, likovni urednici Editi Čelofiga in oblikovalcu Mateju Sužniku, na koncu pa je na oder prišla še učenka Iva Vidovič, ki je predstavila svojo zbirko pesmi, ravnateljica pa ji je podelila tudi izvod revije Mentor, v kateri je med drugim prispevek o njenem literarnem delu. Prireditev se je končala v dobrem vzdušju. In s klicem: Vse najboljše, draga šola! Pa še: Prihodnje leto se vidimo spet!

no images were found

Vito Patekar in Eva Peklar, 6. a, fotografije: Foto krožek

Skip to content