Brez meja – invalidnost ni ovira

Levček Mark Levjesrčni, nastal po idejni predlogi drugošolca, izbran za maskoto, ki spremlja slovenske športnike na tekmovanjih.

Zveza za šport invalidov Slovenije je v sodelovanju z Lidlom in Zavodom zaupanje pripravil ustvarjalni natečaj, namenjen predvsem najmlajšim, z vodilno mislijo Šport za vse — invalidnosti ni ovira.

Pri natečaju je sodelovala tudi Osnovna šola Ljudski vrt Ptuj, kjer so se učenci drugih razredov pod mentorstvom učiteljice ge. Nataše Cerovič pogovarjali o srčnosti, pogumu in še posebej vztrajnosti invalidov, ki jim njihova invalidnost ni ovira za športne aktivnosti in udeležbe na športnih tekmovanjih, tudi na paraolimpijskih igrah. V okviru natečaja so otroci izdelali izvirne ter ustvarjalne idejne predloge za maskoto, ki spremlja slovenske invalidne športnike na tekmovanjih. Izbran je bil izdelek Jureta Stojanoviča – prisrčen levček z modro kapico in srčki namesto ene noge in roke.

V soboto, 7. 4. 2018, je na OŠ Ljudski vrt potekala tudi predstavitev športov za invalide za učence od 1. do 5. razreda, kjer so predstavili organizacije, v katere so vključeni invalidi in prikazali, kako se kljub invalidnosti z vztrajnostjo in odločnostjo da doseči marsikaj. Učenci so imeli tudi možnost, da se v teh športih preizkusijo. Poseben gost dneva je bil prav gotovo maskota levček Mark, otipljiv dokaz, da lahko tudi mladi s svojimi idejami prispevamo k sožitju in strpnosti.

no images were found

Danaja Ficjan, 9. b, fotografije: Matej Sužnik

Skip to content