Teden dejavnosti ob dnevu OŠ Ljudski vrt

V času od 6. do 10. marca je življenje v naši šoli zašelestelo v iskanju in izbiranju idej, prepletanju kreativnega dela in dihanja na temo »Drevo je življenje«, kjer so učenci usvajali in izkazovali nova znanja na umetniškem, jezikovnem, gibalnem, učno-znanstvenem področju. Učenci so pisali literarne prispevke in jih brali, peli nove pesmi, ustvarjali in igrali na lesena glasbila, plesali, oblikovali izdelke iz lesa, drevesa iz različnih materialov, proučevali družinska drevesa in življenje dreves v vseh učnih jezikih, si ogledovali in primerjali drevesa v njihovih življenjskih okoljih ter izdelali poučne plakate, miselne vzorce, govorne nastope, izvajali projekte.

Hodniki in avle ter ostali prostori šole so se spremenili v umetniške galerije in parke z izpovedanim sporočilom: Drevesa so živa bitja s skrivnostnim življenjem preobražanja skozi letne čase, ključni vezni del prepletanja živega in neživega, ohranjanja planeta, simbol sobivanja, vitalnosti, zdravja, trdoživosti in minljivosti. Vredna človekovega proučevanja in občudovanja.

Teden smo popestrili s proslavo ob dnevu žena, nastopi in roditeljskimi sestanki za starše ter literarnim večerom in razstavo naše sodelavke ter zaključili s tradicionalno kulturno prireditvijo Talenti, kjer smo občudovali, kako se je ideja izkazovanja močnih področij učencev zasajena pred leti kot seme, razrasla v drevo poguma, razigranosti, motiviranosti učencev in delavcev šole.

Zapisala: Vanja Zebec Drevenšek

Fotografije: Mateja Kelner in foto krožek

no images were found

Skip to content