Mednarodna izmenjava z OŠ Djura Jakšić iz Pančeva

V sredo, 7. oktobra 2017, so prišli k nam na obisk učenci in delavci šole Djura Jakšič iz Pančeva. Naši učenci so bili gostitelji 25-im otrokom iz Pančeva. Pričakali smo jih na parkirišču šole, kjer so jim zaplesali člani Folklornega društva Rogoznica in kurenti. Njihov nastop je v gostih zbudil veliko navdušenje. Gostitelji smo bili njihovega prihoda zelo veseli. Stiski rok in objemi, tu in tam kakšen preplašen obraz otrok, a tudi ta se je po prvem pozdravu spremenil.

V četrtek zjutraj so jim učenci na matični šoli pripravili kratek kulturni program, ki mu je sledil še nagovor ravnateljice Tatjane Vaupotič Zemljič ter seveda zahvala ravnatelja iz Pančeva za gostoljuben sprejem. Temu je sledil še ogled šole ter sodelovanje učencev in učiteljev pri pouku. V petek zjutraj so imeli organiziran ogled ptujskega gradu ter obisk Bowling centra na Ptuju. Učenci in delavci šole, ki so bili naši gostje, so po njihovih besedah pri nas preživeli nepozabne dni ob vsej gostoljubnosti, ki jim je bila dana. V soboto, ko smo se poslavljali, stiskali, objemali in si obljubili, da se bomo kaj kmalu spet srečali, nam je bilo pri srcu toplo. Stkala so se nova prijateljstva, nove vezi. Marsikatero oko se je ob slovesu orosilo.

V času obiska učencev in delavcev šole iz Pančeva je Ptuj obiskal tudi njihov župan. Z veseljem in navdušenjem si je ogledal tudi matično in podružnično šolo Ljudski vrt. Zahvalil se je vsem sodelujočim v projektu izmenjave za sodelovanje in gostoljubje.

Veselimo se že, da se naslednje leto, v mesecu oktobru, podamo v Pančevo, ko jim bomo vrnili obisk.

no images were found

Irena Pukšič, učiteljica

Fotogreafije: Vito Patekar in Miran Petek

Skip to content