Konstruktorstvo 2017

Tudi letos smo se v okviru modelarskega krožka pripravljali za tekmovanje v različnih panogah, kot so: konstruktorstvo, robotika, modelarstvo, elastomobili. Z Anžetom sva se odločila za panogo konstruktorstva v kategoriji obdelava kovin. V šoli sva redno hodila k učitelju Miranu Petku po razne nasvete. Vsaki ponedeljek smo se srečevali zjutraj ob 6.50 uri in tako lahko uživali ob nastajanju različnih izdelkov že dve šolski uri pred poukom.

Nato pa je napočil dan regijskega tekmovanja v Veliki Nedelji. Na začetku je bila manjša zmešnjava, saj niso imeli dovolj miz in stolov. Izdelati smo morali držalo za ključe in po ocenah strokovne komisije sva ga izdelala najboljše. Ker se na državno tekmovanje v najini kategoriji uvrsti le zmagovalec na regijskem tekmovanju, sva uspeha bila še toliko bolj vesela. Med regijskim in državnim tekmovanjem sva še temeljiteje vadila in na koncu se je ves trud poplačal, saj sva na državnem tekmovanju v Ljubljani naredila skoraj popoln vetrokaz iz kovin in osvojila odlično tretje mesto.

S tem doseženim mestom v državi sva povabljena na slovesno razglasitev državnih tekmovanj v organizaciji zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) ZOTKINI TALENTI. Z odlično uvrstitvijo na tekmovanju iz znanja konstruktorstva in tehnologije obdelav pa sva dobila še možnost za brezplačno udeležbo na taboru po lastni izbiri v organizaciji ZOTKS.

Obe tekmovanji sta nama dali veliko izkušenj in zato bi se, če bi lahko tekmovala tudi naslednje leto, tega z veseljem spet udeležila.

Enej Klasinc in Anže Golob, 9. c

no images were found

Skip to content