Ilustrator Uroš Hrovat na obisku

Mesec maj je na Osnovni šoli Ljudski vrt že tradicionalno povezan z zaključkom tekmovanja za bralno značko. Tudi letos ni bilo nič drugače.

Vsako leto vestne bralce nagradimo, tako da medse povabimo gosta s področja kulture in umetnosti. Letos smo povabili umetnika, ki najraje ilustrira knjige za otroke, ilustratorja Uroša Hrovata.

Zagotovo ni med nami nikogar, ki ne bi prebral vsaj kakšne knjige, ki jo je ilustriral Uroš Hrovat. Najbolj je poznan po svojih igrivih ilustracijah zbirk Pozor, pravljice, Živalske novice, Košarkar naj bo in ostalih knjig Primoža Suhodolčana, s katerim odlično sodeluje. Ne smemo pa pozabiti niti na znamenitega otroškega junaka Petra Nosa.

Navadno goste, ki nas obiščejo, bolj poslušamo, tokrat pa smo bolj gledali. Verjamem, da smo se ob ilustracijah, ki so nastajale, nadvse zabavali. Prepričali smo se, da dobre ilustracije pomagajo otrokom privzgojiti ljubezen do knjige in estetike, odraslim pa obogatijo branje. Ilustracije na nov način osvetlijo tudi besedno sporočilo, zato so zlasti pri mlajših bralcih nepogrešljive.

Vsem pridnim bralkam in bralcem, ki ste v letošnjem šolskem letu osvojili bralno značko, iskreno čestitam.

Edita Čelofiga

no images were found

Skip to content