Tekmovanje v obdelavi gradiv-kovine

V sklopu modelarskega krožka smo tudi letos odšli na tekmovanje, in sicer: Obdelava gradiv –kovina. V letošnjem letu sva tekmovala Anže Golob in Enej Klasinc.

Iz samega imena lahko razberemo, da je to tekmovanje iz obdelave kovin. Priprave na tekmovanje sva imela skoraj vsak torek, nulto uro, pri modelarskem krožku, ki je bil v petek zjutraj in tudi v prostem času po pouku.

Na dan regijskega tekmovanja, ki je potekalo v Veliki Nedelji, je bilo prisotne seveda malo nervoze. Na tekmovanju sva morala izdelati zvončke na veter; to sva opravila najbolje od vseh tekmovalcev, osvojila prvo mesto na regijskem tekmovanju in si s tem prislužila vstopnico na državno tekmovanje.

Kljub uspehu na regijskem tekmovanju sva nadaljevala s pridobivanjem znanja in izkušenj od najinega mentorja  Mirana Petka, s katerim sva preživela veliko časa v tehnični učilnici. Brez njegove pomoči nama ne  bi uspelo priti tako daleč.

Državno tekmovanje se je odvijalo v Mariboru, v soboto 14. maja 2016.

Na dan državnega tekmovanja sva bila zelo resna in potrpežljiva, na koncu pa se nama je ves trud poplačal. Izdelala sva skoraj popolno lopato za led. Osvojila sva 3. mesto na državnem tekmovanju.

Izkušnja je bila zelo lepa, saj sva pridobila veliko novega znanja o kovinah in upava, da bo drugo leto še bolje. Več si oglejte v fotogaleriji.

 Enej Klasinc in Anže Golob, 8. c

Skip to content