Regijsko in državno tekmovanje mladih modelarjev 2016

Učenci modelarskega krožka na naši šoli se ukvarjamo zraven drugih dejavnosti tudi z raketnim modelarstvom. V tem šolskem letu smo izdelovali raketne modele, in sicer v dveh kategorijah. To sta kategorija S 3 s padalom in S 3 Nacional s padalom.

V mesecu maju smo se udeležili regijskega tekmovanja mladih tehnikov, ki je bilo letos na letališču v Moškanjcih. Tu se je poplačal naš trud skozi celo šolsko leto, saj smo izdelali zelo kvalitetne modele, s katerimi smo se uvrstili na državno tekmovanje. Ker so nekateri naši modeli bili tako dobri, da so dosegli maksimum (pomeni, da se raketa zaradi dobrega leta več ne vrne), smo morali v  kratkem času izdelati nove rakete za državno tekmovanje.

V soboto, 4. 6. 2016, je na OŠ narodnega heroja Rajka v Hrastniku potekalo državno tekmovanje iz znanja modelarstva. Našo šolo smo zastopali Gregor Levanič v kategoriji raket S3 Nacional  in Matic  Damiš ter Felix Potočnik v kategoriji raket S3. Spremljal nas je učitelj Miran Petek, brez katerega vsega tega ne bi imeli možnost doživeti in se naučiti toliko zanimivih stvari. Na pot smo odrinili ob 7. uri zjutraj izpred železniške postaje na Ptuju.  Ob 9.00 se je na šoli pričela kratka otvoritev tekmovanja in nato delitev po skupinah glede na lokacije tekmovanja. Rakete in letala so tekmovala na letališču v Celju, zato smo se z avtobusi odpravili tja.  Tekmovanje je potekalo približno 6 ur.  Zaradi visokih temperatur je bilo zelo naporno, nagajala pa sta nam tudi močna termika in veter, zato se marsikatera raketa ni vrnila.  Po tekmovanju je sledila vožnja v šolo na kosilo, za tem pa razglasitev rezultatov. Po razglasitvi smo bili zelo zadovoljni, saj  sva Gregor Levanič in Felix Potočnik osvojila tretji mesti v državi. Matic  se je žal odrezal malce slabše, saj se mu v drugem letu padalo na žalost ni odprlo. Po razglasitvi je sledila vožnja domov.

Vsako tekmovanje je doživetje, tekmovati na državnem tekmovanju tudi med profesionalci tega športa pa je nekaj posebnega in nepozabnega. Več si oglejte v fotogaleriji.

Gregor Levanič, Matic Damiš, Felix Potočnik

Skip to content