Pustne delavnice v OŠ Ljudski vrt

5., 6. februar 2016

Zbrali smo se: mačke in mačkoni, tigrice in tigri, princese in princi takšni in drugačni, čarodejke, čarovniki, vesoljci, pajaci in neprepoznavne, novodobne maske, strašne in manj strašne.

Potem smo pekli krofe (seveda) in se z njimi mastili, zaplesali ples v maskah in ustvarjali nove maske, poslikavali obraze, se učili igrati in nastopati, se povezati v dramsko skupino.

Nismo šli spat ob pravem času, tudi s telefoni in računalniškimi igricami se nismo ubadali, temveč smo si z branjem in poslušanjem pravljic iz debelih knjig naredili noč še bolj vznemirljivo, drugačno, pravljično…

Sledila je najtežja preizkušnja: zaspati in spati v učilnici na blazini (ni preveč udobno), ob sošolcih, ki so v svojih spalnih vrečah šuškali in se premetavali tudi uro in več…

Ampak jutro je prišlo in nov dan se je začel s pospravljanjem, dobrim zajtrkom, druženjem ob družabnih igrah in igrah brez pravil.

Mentorice delavnic: Darija Erbus, Simona Hajnal, Simona Hazimali, Irena Pukšič, Vanja Zebec Drevenšek (zapisala prispevek)

Skip to content