Državno tekmovanje iz robotike

17. 5. 2016 smo se pod mentorstvom učitelja Mirana Petka udeležili državnega tekmovanja na področju robotike. Ob 6.40 zjutraj smo se dobili v šoli in se začeli pripravljati za odhod na tekmovanje, ki je potekalo na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru.

Po prihodu na prizorišče tekmovanja smo se takoj odpravili na predvideno mesto, saj časa ni bilo veliko. Ker smo se na državno tekmovanje uvrstili v dveh kategorijah (RoboBumJunior – dirkač in RoboBumJunior – labirint), je bil naš urnik toliko bolj natrpan in napet. Po zadnjih popravkih smo uspešno opravili prvo vožnjo po labirintu in se odpravili na mesto za kategorijo dirkač. Tam smo zaradi dobro napisanega programa imeli nekaj prostega časa.

Tekmovanje v kategoriji dirkač se je začelo in ko smo odpeljali prvo vožnjo, smo se vrnili v areno za labirint, kjer smo uspešno odpeljali tudi drugo vožnjo. Po končani vožnji v labirintu smo se spet preselili na tekmovališče za dirkanje in tudi tam opravili še eno vožnjo.

Na tekmovanje smo se pripravljali že od začetka šolskega leta. Ker smo postali regijski prvaki, smo se uvrstili na državno tekmovanje, kar je še en razlog več, da smo z rezultati zadovoljni.

Še enkrat bi se rad zahvalil mentorju Miranu Petku, ki nam je stal ob strani in nas podpiral. Na tekmovanju je bil poleg Vita Levstika in mene tudi Vitov mlajši brat Tevž, ki se želi posvetiti temu področju in se v prihodnje tudi udeleževati tekmovanj iz robotike.

Jure Miklošič, 9. a

Skip to content