PARADA UČENJA

ParadaUcenja19052015Naša razredničarka Simona Hajnal in učiteljica dramskega krožka Simona Hazimali sta nam povedali, da se bomo učenci 4. A udeležili Parade učenja.

Le kaj naj bi to bilo, smo se spraševali. Izvedeli smo, da je to vseslovenska prireditev, kjer se v mestnih jedrih predstavijo različne šole in na stojnicah predstavijo svoje izdelke. Vse to poteka v okviru tedna vseživljenjskega učenja. Super! Zelo smo bili veseli, saj ta dan ne bo pouka, ampak ga bomo preživeli malo drugače.

Takoj smo začeli s pripravami. Izdelali smo okrog 80 lokvanjev iz papirja, poiskali izdelke, ki bi najbolje predstavili našo šolo. Hkrati smo se začeli v okviru dramskega krožka pripravljati na nastop z igrico Račke gredo v šolo. Račke smo izbrali zato, saj je naša šolska maskota račka Vrtačka in šola stoji ob ribniku polnem lokvanjev in rac. Tako smo v torek, 19. 5. 2015, odšli na Mestni trg, kjer so se predstavile vse Ptujske šole. Najprej smo pripravili stojnico z našimi izdelki in si razdelili delo. Izdelovali smo lokvanje in jih delili mimoidočim. Naša stojnica je zelo izstopala, saj je bila vsa v rumeno modrih odtenkih, pa tudi vsi učenci smo imeli enake majice.

Ob 11. uri smo bili na vrsti za nastop na ogromnem odru pred Mestno hišo. Ko sem nastopala kot majhna račka sem imela  na začetku malo treme, a je hitro minila. Predstavili smo šolo, naše dosežke, tri deklamacije našega učitelja Davida Bedrača, zapeli smo himno, predstavili sta se plesna skupina deklic iz 5.c in šolski band iz 7.c. Mislim, da smo bile s predstavo zelo uspešne in veliko gledalcev nas je zelo pohvalilo.

Sončen dan je hitro minil in vrniti smo se morali nazaj v šolo, polni prelepih vtisov.

Eva Ivančič, 4.a, fotografije Simona Hajnal

Skip to content