Noč v muzeju

V petek, 16. 10. 2015, se je skupina učencev 7. in 8. razreda z učiteljicami Darjo Polner, Mileno Krajnc, Jožico Lešnik in Jasmino Žel polna navdušenja odpravila na prav nenavadno pustolovščino. Doživeli so namreč čisto pravo noč v muzeju.

Vse se je začelo, ko so z avtobusom prispeli v Maribor ter se polni pričakovanj odpravili v muzej Narodne osvoboditve. Bilo je precej mrzlo, zato so odložili svoje stvari in se šli ogret z vročo čokolado. Po sladkanju so se vrnili v muzej ter fotografirali s svetilkami. Res se sliši precej nenavadno, a je bilo baje zelo zabavno. Ko so končali, so se odpravili na potep po Mariboru in se marsikaj naučili, česar prej morda še niso vedeli.

Po vrnitvi so nato v muzeju uokvirili svoje fotografije in okvirje tudi okrasili. Ker so bili že pošteno lačni, so bili zares veseli večerje – to je bila seveda pica, ki jo imajo vsi najraje. Ko v želodčkih ni več krulilo, so se učenci razdelili v dve skupini ter se odpravili iskat zaklad. Med iskanjem zaklada so se marsikaj naučili ter se seveda tudi zabavali. Ko so našli iskani zaklad – pokovko, so se nekateri sprostili ob gledanju filma, drugi pa so klepetali o mnogih dogodivščinah, ki so se zgodile tisti dan.

Čez čas so oči vendarle postale zaspane in takrat je bil čas za spanje. Seveda so si imeli otroci še marsikaj povedati, a so, zaviti v svoje spalne vreče, morali biti žal tiho.

Naslednji dan se je začel s tekanjem na stranišče in umivanjem zob. Svoje trebuščke so vsi potešili z dobrim zajtrkom. Po kratkem klepetanju na stopnicah so se odpravili na avtobusno postajo ter se odpeljali domov.

Menim, da je bila noč v muzeju všeč vsem in da so zelo uživali.

Jerca Feguš, 8. c

Skip to content