LITERARNI VEČER OB IZDAJI 20. LITERARNEGA GLASILA ČAR BESEDE MOJE

CBM 2015V sredo, 22. aprila 2015, je v šoli potekal literarni večer, ki ga vsako leto pripravimo ob izidu literarnega glasila Čar besede moje. Številni mladi ustvarjalci in literarni talenti so staršem in učiteljem predstavili svoje pesmi in zgodbe ter ponovno dokazali, da otroška domišljija ne pozna meja. Prijetno druženje so popestrili pevci otroškega pevskega zbora pod mentorstvom Arlene Bosnar in v spremstvu Jerneje Bombek pri klavirju ter glasbena točka v izvedbi Jerce Feguš in Gaje Vuk. Omeniti velja, da je inštrumentalna skladba za flavto in klavir z naslovom Allegro, ki sta nam jo Jerca in Gaja zaigrali, avtorsko delo izjemno in vsestransko nadarjene mlade glasbenice in učenke naše šole Jerce Feguš, ki je skladbo napisala letos februarja za tekmovanje Glasbena olimpijada.

V voditeljski vlogi sta blesteli Eva Zala Majcenovič in Jerca Feguš. Da bi nam prijetno druženje ostalo še dolgo v spominu, pa je poskrbel Nik Majal, ki je v svoj objektiv uspel ujeti nekaj nepozabnih trenutkov.

Letošnji literarni večer je bil še prav poseben, saj je od prve izdaje glasila preteklo že dvajset let. V tem času je glasilo menjalo podobo in kar nekaj urednikov ter urednic. Ideja o posebni vrsti publikacije, v kateri bi vsako leto objavili literarne in likovne prispevke naših učenk in učencev, se je pred dvajsetimi leti porodila takratni knjižničarki naše šole in prvi urednici glasila Sonji Dežman. Uredništvo so v naslednjih letih prevzele še Ivanka Lah, Marta Šmigoc in Irena Pukšič, zdaj pa že vrsto let za Čar besede moje skrbi David Bedrač.

Da je pisano in žanrsko raznovrstno literarno glasilo v vseh teh letih postalo ogledalo ustvarjalnosti naših učenk in učencev, se velja še posebej zahvaliti mladim piscem in likovnikom.

Edita Čelofiga in David Bedrač, fotografije Nik Majal

Skip to content