6. DAN ZA SPREMEMBE

6 dan za spremembeNa povabilo CID Ptuj, DŠI Most Ptuj, ŠS Center MO Ptuj in Slovenske filantropije smo se pridružili vseslovenski akciji z naslovom 6. Dan za spremembe. Letos je potekal pod geslom Ne prepuščaj se toku, spreminjaj tudi ti. Med 23. in 27. marcem 2015, je več kot 250 prostovoljcev iz različnih starostnih skupin izvedlo projekt čiščenja, barvanja in grafitiranja dela železniškega podhoda na železniški postaji Ptuj.

Pri tem ustvarjalnem delu je sodelovala tudi naša šola. V ponedeljek, 23. 3. 2015, seje 15 učencev prostovoljcev pridružilo in pomagalo pri že lani začeti akciji čiščenja, pleskanja, in poslikavi dela železniškega podhoda na železniški postaji Ptuj. Letošnja novost je bila predstavitev poklica slikopleskar.

Naši prostovoljci so v šoli iz filca izrezali rumene ribice, ki so jih nosili in razdelili ostalim prostovoljcem, ki so sodelovali v akciji. Rumene ribice so simbol Dneva za spremembe.

5 učencev prostovoljcev pa se je udeležilo v petek, 27. 3. 2015, zaključka akcije, kjer so pokazali rezultate svojega dela in nešteto ribic, ki plavajo v podhodu. Veseli smo bili, da smo sodelovali v projektu in dali delu našega mesta prijaznejšo podobo. Skupaj spreminjamo lažje.

Sonja Pučko, mentorica prostovoljstva

Skip to content