TABOR ZA NADARJENE UČENCE 2014

TaborNadarjeni2014Kot vsako leto smo se tudi letos učenci 5. in 8. razredov, odpravili na tabor. Tabor se je začel v petek, 6. junija, in se končal v nedeljo, 8. junija 2014. Bivali smo na Pohorju, v domu Planinka. Imeli smo mnogo zanimivih aktivnosti.

Že v petek po kosilu smo se učenke 8. razreda v spremstvu učiteljic Jožice Lešnik in Milene Krajnc odpravile do potoka, kjer smo spoznavale geografske značilnosti potoka in analizirale vodo ter ugotovile, da je pitna. Potem smo odšle nazaj do doma, kjer smo nadaljevale z delavnicami, tokrat so bile iz astronomije. Na polovico šeleshamra smo prerisale ozvezdja, ki jih je učiteljica Jasmina Žel v ponedeljek obesila na tablo v svoji učilnici. Nato smo nadaljevali s športnimi aktivnostmi, z večerjo in družabnim večerom in že je bilo konec prvega dne.

 

 

Naslednji dan smo se morali zbuditi zelo hitro, ob 7.30. Po zajtrku je bila prva delavnica iz razvedrilne matematike, ki jo je vodila učiteljica Majde Švagan. Sledila je malica in delavnica iz kreativnega pisanja o sreči, ki jo je vodila učiteljica Vera Zagoričnik Novak. Učenke 5. razreda so v tem času skupaj z učiteljico Lidijo Šoster ustvarjale in izdelale veliko lepih stvari.

Pred in po kosilu smo imeli po pol ure počitka, potem pa priprave na orientacijski pohod. Na pohod smo odšli vsak posamezno, z navodilom, da se ne smemo povezovati v skupine. Mi se za to nismo ravno zmenili, saj so nas vedno učili, da je v slogi moč. Drug drugemu smo pomagali in na koncu se nihče ni izgubil. Po pohodu smo nadaljevali z zunanjimi športnimi aktivnostmi in sicer z ”bejžbolom”. To je zabavna igra, ki je zelo podobna baseballu. Dan smo končali z večerjo in sestavljanjem likov iz poliedrov.

Nedeljo smo začeli aktivno. Z učiteljico Jožico Repič smo spoznavali zelišča. Peka pehtranove potice pod nadzorom učiteljice Simone Hazimali je odlično uspela, saj je peciva celo zmanjkalo. Po angleški delavnici z učiteljico Natašo Kalinić so učenke 5. razreda z učiteljico Vanjo Zebec Drevenšek izdelale sivkine blazinice za boljši spanec.

V nedeljo smo bili vsi malce žalostni, saj smo na taboru uživali in nismo hoteli nazaj domov, kaj šele v šolo, a vsega lepega je enkrat konec. Naša zadnja aktivnost je bila igranje igre med dvema ognjema. Nato smo še do konca spakirali svoje stvari in pojedli kosilo. Vožnja nazaj je bila polna smeha in obujanja spominov na lep konec tedna.

V tem koncu tedna smo ugotovili, da medgeneracijsko druženje ne škodi in da lahko med prijatelji pozabiš tudi na telefon, računalnik in televizijo.

Zapisala Klara Vrabl, 8. a

Skip to content