MEDNARODNA IZMENJAVA Z OŠ DJURA JAKŠIČA IZ PANČEVA

Pancevo 2014V okviru mednarodnega sodelovanja z OŠ Djura Jakšiča iz Pančeva, ki v letošnjem šolskem letu poteka že drugič, so učenci OŠ Ljudski vrt in nekaj učencev OŠ Mladika v času od petka, 14. novembra, do nedelje, 16. novembra, vrnili obisk prijateljem, ki so jih sami gostili na Ptuju v mesecu marcu 2014.

Na pot se je odpravilo 33 učencev, ravnateljica OŠ Ljudski vrt, ravnatelj OŠ Mladika ter 5 učiteljev, vsi pa smo bili gostje družin iz Pančeva, pri katerih smo ob njihovem izrednem gostoljubju preživeli nepozabne dni.

Prihod v Pančevo so zaznamovali evforični občutki ob ponovnem snidenju s starimi prijatelji. Gostitelji so nas, kot je v Srbiji navada, pričakali s kruhom in soljo ter šolskim orkestrom. Po uvodnem pozdravu smo se učenci in učitelji porazdelili po družinah in se odpeljali domov h gostiteljem.

V petek zvečer so se učenci udeležili zabave, ki je potekala v okviru dneva šole. Ob spremljavi žive glasbe so plesali in se pogovarjali do poznih večernih ur. V soboto so se s svojimi gostitelji odpravili na potep po Beogradu, v nedeljo dopoldne pa so si ob spremstvu turističnega vodiča ogledali Pančevo in se udeležili uradnega sprejema v mestni hiši.

Slovo je bilo grenko, saj smo se vsi zavedali, da se ne bomo kmalu videli, vseeno pa smo si obljubili, da bomo še naprej prijateljevali.

Edita Čelofiga

Skip to content