Kulturna prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku

KD 07022014V petek, 7. februarja, je na šoli potekal kulturni dan, s katerim smo počastili spomin na našega največjega pesnika, Franceta Prešerna. S kulturnim dnevom smo želeli, da bi obravnava Prešerna presegla okvire slovenščine. Učenci so tako ustvarjali v likovnih, glasbenih, kulinaričnih, tehničnih, lepopisnih in plesnih delavnicah, seznanili so se s prevodi Prešernove poezije v tuje jezike, spoznavali so Prešernov čas ter znanost in tehniko v tem obdobju.

Dan pred slovenskim kulturnim praznikom smo obogatili tudi s kulturno prireditvijo, s katero smo se poklonili spominu vseh tistih kulturnikov, katerih dela so ponesla sloves naše dežele preko njenih meja. Obiskovalci so lahko prisluhnili ubranim glasovom otroškega in mladinskega pevskega zbora, uživali v recitacijah ter glasbenih in plesnih nastopih.

Ob tej priložnosti smo podelili priznanja vsem tistim devetošolcem, ki so nam s svojim večletnim prizadevnim delom na področju kulture polepšali marsikatero šolsko in tudi javno prireditev.

Edita Čelofiga

Skip to content