Go-car-go Bo, kar bo!: Piknikmobil

PiknikMobil2014S projektom smo začeli že v lanskem šolskem letu. Zbrali smo veliko idej in skic ter se odločili za najboljše. Nato smo poiskati potrebni material. Najprej smo izdelali osnovno ploščo za avtomobilska tla. Nato smo izdelali sprednji bakreni del. Ob straneh smo naredili kanale iz pleksi stekla, v katere smo napeljali cevi za pijačo. Vgradili smo luči in zvočnike, zadaj pa dodali konstrukcijo s tremi plastenkami soka, ki ga lahko točimo ob strani. Zadaj smo dodali še žar, na katerem lahko pečemo. Avtomobilček smo morali še razstaviti, da bi ga lahko natančno pobarvali. Nato smo ga spet sestavili in popravili še kakšno malenkost.

V avtomobilček smo vložili veliko dela in časa, saj smo bili velikokrat v šoli od šestih zjutraj pa vse do devetih zvečer. Z avtomobilčkom smo nato sodelovali na mednarodnem tekmovanju Go-car-go Bo, kar bo! in dosegli odlično 1. mesto! V vožnji pa smo bili tretji. Nekaj utrinkov iz ustvarjanja avtomobilčka.

 

Avtomobilček smo izdelovali: Žan Muhič, Metod Cvetko, Jure Vobner, Aljaž Kokol, Matic Šprah, Dominik Lampret, Gregor Levanic in Matic Damiš, mentor: Miran Petek

Skip to content