Tekmovanje mladih tehnikov v MODELARSTVU

ModelarjiRegijsko 2013Vse se je začelo septembra, ko smo se razdelili v ekipe. V ekipi za rakete smo bili: Gregor Levanič, Matic Šprah in Jan Krajnc. Od takrat smo vsak petek prihajali v šolo dve šolski uri prej in postopoma izdelovali rakete. Delo je bilo zelo raznoliko, saj smo pri izdelavi uporabljali različne materiale in obdelovalne postopke. Delali smo vse do tekmovanja, ki je bilo v sredo, 15. 5. 2013, na letališču v Moškajncih.

Tega dne smo se zjutraj zbrali v tehniški učilnici in si pripravili še zadnje stvari. Zraven raketašev sta na tekmovanje šla tudi Tilen Žagar, ki je tekmoval v kategoriji prostoletečih letal, in Jure Vobner, ki je tekmoval s svojim avtomobilom.Počasi smo se napotili proti železniški postaji. Počakali smo na avtobus, ki nas je pripeljal do letališča v Moškajncih. Tam smo izstopili raketaši, Tilen ter učitelj Miran Petek, Jure in učitelj Simon Petek pa sta se odpeljala do OŠ Velika Nedelja. Tekmovanje se je pričelo ob 9. uri. Najprej smo pripravili rakete in se počasi odpravili na izstrelitvene rampe. Vsak je streljal dvakrat.

Po končanem tekmovanju smo se odpravili na OŠ Velika Nedelja, kjer smo imeli kosilo, razglasitev dosežkov in podelitev priznanj. Na državna tekmovanja so se uvrstili Tilen Žagar, Jure Vobner in Jan Krajnc. Nato smo se počasi odpravili domov. Dan je bil zelo zanimiv in zabaven ter poln novih izkušenj.

Gregor Levanič

Skip to content