Mediacija

MediacijaV četrtek, 17. 10. 2013, smo se vrstniški mediatorji z vlakom odpeljali v Maribor na druženje mediatorjev iz vse Slovenije. Druženje je organizirala Osnovna šola borcev za severno mejo. Pozdravil in naše delo je v uvodu pohvalil župan Maribora. Šola je organizirala 9 skupin, pri katerih smo ustvarjali najrazličnejše stvari.

V voditeljski skupini so se učenci pogovarjali o televiziji in voditeljih. Tudi sami so se preizkusili kot voditelji. Učenci v računalniški učilnici so ”blogali” in se naučili, kaj to sploh je. Kot novinarji in fotografi so se izkazali učenci v novinarski delavnici. Pri literarni delavnici so pisali pesmi in pravljice. Slaščičarska delavnica je pekla piškote, šamrole. Animacijska delavnica je bila namenjena učencem, ki radi zabavajo soljudi. Pri delavnici z naslovom Stripi so spoznavali stripe in kakšnega tudi naredili. Pri glasbeno bobnarski delavnici smo spoznavali zvoke in se naučili, da lahko iz različnih predmetov izvabiš glasbo. Cirkuška delavnica pa je izvajala razne trike in vaje v telovadnici.

V šoli Borci za severno mejo smo imeli tudi odlično pripravljeno malico in kosilo. Spoznali smo nove prijatelje, s katerimi smo navezali stike. Preživeli smo prijetno dopoldne in se naučili veliko novega.

Tajda Drevenšek, 9.a

Skip to content