DRŽAVNO TEKMOVANJE KONSTRUKTORSTVA V TEHNIKI

DrzavnoKonstruktorstvo2013V soboto, 18.5.2013, je na Ljubljanski pedagoški fakulteti potekalo državno tekmovanje iz tehnike, ki se nas ga je pod mentorstvom našega učitelja Mirana Petka udeležilo tudi šest učencev naše šole. Vsi tekmovalci redno in z veseljem obiskujemo modelarski krožek.

Zjutraj smo se morali zbuditi že zelo zgodaj, saj smo že ob 6.15 uri morali biti na Ptujski železniški postaji, kjer nam je učitelj razdelil delovne obleke in nam zaželel veliko tekmovalne sreče in znanja. Odpravili smo na avtobus in se odpeljali novim izzivom naproti. Peljali smo se v glavno mesto naše države, torej v Ljubljano. Približno ob devetih smo prispeli na Pedagoško fakulteto, kjer so nam na kratko predstavili potek tekmovanja.

 

Ob deseti uri smo začeli z delom. Na delovnih mizah smo dobili ravnila, svinčnike, material ter fotografijo , po kateri smo morali narisati načrt in izdelati naš izdelek. S sotekmovalcem Žanom Muhičem sva bila v panogi obdelava lesa, zato sva izdelovala ptičjo hišico, ki je po zelo delovnem času izgledala prav čudovito. Ko smo končali z izdelavo, smo naše izdelke odnesli na ocenjevanje, kjer so ocenjevali našo izvirnost, natančnost, spretnost in sodelovanje pri delu.

Gostitelji so nam ponudili kosilo, ki se nam je po ustvarjalnem delu zelo prileglo. Po kosilu smo vsi polni pričakovanj nestrpno čakali na razglasitev rezultatov tekmovanja. V panogi obdelava lesa je ocenjevanje potekalo zelo dolgo, a vredno je bilo počakati. Vstopili smo v učilnico in z Žanom sva izvedela, da sva zmagovalca, to pa pomeni, da sva državna prvaka v obdelavi lesa. Bila sva zelo vesela, prav tako so bili najinega uspeha veseli najini sotekmovalci in seveda mentor. Dobila sva vabilo na ogled ZOTKINIH TALENTOV oziroma slovesno razglasitev rezultatov državnih tekmovanj in srečanja mladih raziskovalcev, ki bo 9. junija v Cankarjevem domu v Ljubljani. Tam nama bodo tudi osebno podelili nagrado.

Odpravili smo se domov, kjer so nas pričakali starši, ki so bili našega uspeha zelo veseli.

Ta dan je bil eden izmed mojih najlepših in najuspešnejših dni in mi bo ostal za vedno v spominu.

                                                                                             Neli Hofman, 6.c

Skip to content