EVAKUACIJA 2012

Evakuacija 2012V sredo, 24. 10. 2012, je na šoli potekala vaja evakuacije. Potekala je po naslednjem scenariju: v vhodni avli, pri telovadnici, je ob 10.25 prišlo do požara in začel se je valiti dim. Sprožil se je požarni alarmni sistem.

Ravnateljica je o požaru obvestila center za obveščanje.Učenci, učitelji in ostali delavci šole so šolo zapustili takoj, ko so zaslišali alarm. Zbrali so se na zbirnem mestu, določenem za evakuacijo, na travniku v Ljudskem vrtu. Kmalu so prispeli tudi gasilci PGD Ptuj in PGD Grajena, ki so nemudoma začeli z gašenjem in reševanjem.

Na zbirnem mestu so učitelji preverili, če so se vsi učenci evakuirali, in podatke posredovali vodji evakuacije. Izkazalo se je, da so učenci 3. c razreda skupaj z učiteljico ostali ujeti v garderobi telovadnice. Te so uspešno rešili gasilci.Vaja je bila uspešno izvedena, saj so vsi organizirano zapustili šolske prostore. Tudi čas evakuacije je bil zelo kratek.

Po končani vaji so gasilci učencem predstavili še gasilsko opremo in gasilska vozila. Utrip evakuacije si lahko ogledate na fotografijah.

Blanka Kojc, fotografije: Matej Sužnik

Skip to content