(02) 780 04 70
 

MEDNARODNA IZMENJAVA Z OŠ DJURA JAKŠIČA IZ PANČEVA

Pancevo 2014V okviru mednarodnega sodelovanja z OŠ Djura Jakšiča iz Pančeva, ki v letošnjem šolskem letu poteka že drugič, so učenci OŠ Ljudski vrt in nekaj učencev OŠ Mladika v času od petka, 14. novembra, do nedelje, 16. novembra, vrnili obisk prijateljem, ki so jih sami gostili na Ptuju v mesecu marcu 2014.

Na pot se je odpravilo 33 učencev, ravnateljica OŠ Ljudski vrt, ravnatelj OŠ Mladika ter 5 učiteljev, vsi pa smo bili gostje družin iz Pančeva, pri katerih smo ob njihovem izrednem gostoljubju preživeli nepozabne dni.

Prihod v Pančevo so zaznamovali evforični občutki ob ponovnem snidenju s starimi prijatelji. Gostitelji so nas, kot je v Srbiji navada, pričakali s kruhom in soljo ter šolskim orkestrom. Po uvodnem pozdravu smo se učenci in učitelji porazdelili po družinah in se odpeljali domov h gostiteljem.

V petek zvečer so se učenci udeležili zabave, ki je potekala v okviru dneva šole. Ob spremljavi žive glasbe so plesali in se pogovarjali do poznih večernih ur. V soboto so se s svojimi gostitelji odpravili na potep po Beogradu, v nedeljo dopoldne pa so si ob spremstvu turističnega vodiča ogledali Pančevo in se udeležili uradnega sprejema v mestni hiši.

Slovo je bilo grenko, saj smo se vsi zavedali, da se ne bomo kmalu videli, vseeno pa smo si obljubili, da bomo še naprej prijateljevali.

Edita Čelofiga

 
 
 
 
 
 
 
 
Dostopnost